SNS

Wat wil jij lezen in de rubriek 'Nieuws van SNS Bank'?

  • 28 juli 2010
  • 10 Reacties
  • 14459 Keer bekeken

De crisis in Griekenland en andere Zuid-Europese landen en wat dat voor gevolgen heeft voor Nederland als euroland.

10 reacties

Ik zou het wel prettig vinden om regelmatig nieuws te lezen over nieuwe financi?le wetgeving (zeker nu er een nieuw kabinet komt) en hoe dit invloed heeft op ons als burgers (en dan vooral op mij als ondernemer), onze financi?en en dus ook jullie als de SNS Bank.
Nieuws over veranderingen in de rente of nieuwe SNS producten met meer voordelige rentetarieven zou ik wel prettig vinden.
Een onderdeel van deze community zijn de wekelijkse nieuwsberichten van SNS Bank. Omdat deze community voor ons ook helemaal nieuw is, willen we graag feeling krijgen met wat jij als community-lid in deze rubriek graag over SNS Bank zou willen lezen. Wat is interessant voor jou? Vind je het leuk als we je wat meer vertellen over wat er achter de schermen bij ons gebeurt? Wil je op de hoogte gehouden worden over de ontwikkeling van nieuwe producten? Laat het ons weten. Alle input is welkom!
Beste SNS Bank klanten,

Ik zou graag willen communiceren met klanten van de SNS Bank die net als ik niet begrijpen dat de SNS bank haar oude klanten zo in de steek laat.

Kantoren sluiten, geldautomaten verdwijnen, geld storten is in vergelijking met andere banken is lastig en duur.

Je hoort of ziet de SNS nauwelijke meer in het straatbeeld, er zijn geen akties ( rentepunten ) of cadeautjes waar je als klant bij de bank betrokken wordt.

Het is niet mogelijk telefonisch een medewerker te spreken en als je klachten hebt wordt je telkenmale verwezen naar de site. Je kunt niet een filiaal bellen en krijgt een heel onmachtig gevoel.

Heel onpersoonlijk en klantonvriendelijk allemaal.

Waar blijft de oude service en dienstbaarheid die ik gewend was.

In mijn woonomgeving ( Groningen / Noord Drenthe ) zijn Rabo en ING bank veel meer klantvriendelijk.

Het is mijn ervaring dat zeer veel mensen dezelfde onvrede hebben en de SNS bank de rug toekeren.

Kortom ik ervaar de SNS als een zeer klant-onvriendelijke organisatie die haar klanten opzadelt met een beleid waar niet om gevraagd is door de traditionele klanten en die .... maar doet......... zonder haar klanten behoorlijk te informeren.

In mijn eerdere pogingen om contact met de leiding van de SNS Bank te krijgen heb ik veel gesprekken gevoerd met diverse regionale en landelijke SNS bobo's. Maar onder het mom van de klant is koning ..... "doen we toch gewoon wat we zelf willen" en ik ervaar dat de SNS Bank die zo plezierig dichtbij was steeds verder van me af komt te staan.

En dat alles veelal met een heel beroerde communicatie met haar klanten.

SNS Bank lijkt me een bedrijf in een grote verwarring en omschakeling.

Reorganisatie op reorganisatie, veel ontslagen, heel veel onvrede en onrust bij medewerkers en de klanten moeten maar moeten pikken dat de vertrouwde dienstverlening er niet meer is.

Waarom kunnen andere banken dat wel ?Per 13 december 2010 zal ik toetreden tot de ingestelde Klantenraad en ik hoor heel graag reacties en suggesties voor verbetering van de dienstverlening.

Mijn insteek daar zal vooral zijn ........ het behartigen van het belang van de klant en ik wil kijken of mijn onmacht en onvrede omgebogen kan worden in me weer thuis voelen bij mijn SNS bank.

Wie weet kan ik via dat kanaal het SNS Bank klantenbeleid weer wat ombuigen en verbeteren.

Volgens mij zijn de duur betaalde SNS bestuurders vergeten wat haar klanten willen en wie de bank gemaakt hebben tot wat ze nu ( nog ! ) is.

Maar we weten ook allen dat het niet zo goed gaat......en het zal niet beter gaan als je als Bank je klanten zo blijft schofferen.

Ik vraag hierbij om reacties en VOEDING...... om de SNS bank weer tot een plezierige Bank te maken en om mijn inbreng in de Klanteraad zo goed mogelijk vorm te kunnen geven.Zou heel blij met jullie ervaringen zeker in relatie met de service die andere banken WEL... bieden.Dank en mvg.

John Hollemans
Beste John,

Hartstikke bedankt voor je uitgebreide feedback.

Vanwege privacy-redenen is het ons beleid om geen persoonlijke e-mailadressen op de community te plaatsen. Daarom heb ik dus je e-mailadres moeten verwijderen. Mijn excuses daarvoor. Je ontvangt van mij nog een e-mail met daarin een toelichting op dat beleid.

Ik zal je opmerkingen doorsturen naar de SNS Bank.

M.vr.gr. Lizet
John,

Ik sluit me volledig aan bij je betoog. Al eerder heb ik meerdere malen met verontwaardiging ook dergelijke signalen geuit op verschillende feedback-momenten. Sinds mijn eerste spaarbankboekje is geopend door mijn ouders ben ik bij de SNS bank gebleven en heb alle ontwikkelingen meegemaakt en nimmer heb overwogen om te switchen. Met name jouw opmerking omtrent de loyaliteit van klanten zit mij dwars. Er is geen enkele sprake van wederzijdse loyaliteit (dit heb ik ondervonden bij allerlei gesprekken) en moet dan eigenlijk concluderen dat de SNS ronduit het spoor bijster is gezien de huidige ontwikkelingen. Als je stem als klant niet wordt gehoord dan heb je tegenwoordig als consument blijkbaar uitlsuitend het sanctiemiddel om op te stappen... switchen alsof het een paars schoenen zijn..is tegenwoordig blijkbaar het motto...

Dit is een verontrustende ontwikkeling in de maatschappij waar ik niet aan mee wil doen. Met name bij het bankieren waarbij vertrouwen ("trust") een van de fundamentele en wezenlijke pijlers, begrijp niet waarom de SNS bank zichzelf heeft omgetoverd tot een Primafoon winkel en zich nu manifesteert als een shop ipv een bank. Onbegrijpelijk... Ik ben nu meer dan 30 jaar klant van de SNS bank en moet zeggen dat ik sterk overweeg om naar een serieuze bank over te stappen. Mede naar aanleiding van een recent gesprek met de nieuwe franchisenemer.

Het was een prima gesprek, er werdt aangegeven dat de shop nu werd gerund door een franchisenemer en ik moest vervolgens al mijn gedetailleerde privegegevens (de megapapierwinkel bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek) opnieuw aan gaan bieden aan een wildvreemde met een onduidelijke juridische verhouding tussen franchisenemer en de oorspronkelijke bank... Tja... Vertrouwen komt te voet en gaat te paard denk ik dan maar.

Ik ben verder erg te spreken over de online ontwikkelingen maar twijfel ernstig over de toekomstige ontwikkelingen.

Mvrgr,

Haydar
Hoi haydardotcom,

Dankjewel voor je constructieve reactie. Ik begrijp je privacy issues en zal je bijdrage doorgeven aan de SNS Bank.

Liz
Ik moet zeggen dat ik telefonisch altijd netjes te woord wordt gestaan,er wordt ook duidelijk iets uitgelegd ook als ik email krijg ik snel antwoord en wordt het wederom goed uitgelegd,dus een applaus voor deze goede service!!
Hoi Barney6,

Dankjewel voor je lovende woorden. Ik deel je bericht met onze collega's bij de klantenservice. 🙂
graag gedaan Olaf!

Reageer