Spaarrente
Langs deze weg deel ik mede, ongeacht de uitslag, dat ik vanaf vandaag mijn geld van de bank afhaal.
Maar wat lost het op? Je kunt moeilijk met je (hopelijk dikke) portemonnee langs al je schuldeisers rondgaan in de veronderstelling dat die contant geld accepteren. Dat zal aan reiskosten meer kosten dan de betaalrekening.
Ook je inkomen in cash zal nog een uitdaging worden.
Overigens ligt de rente bij SNS nog steeds hoger dan bij andere (groot)banken.
Over de media: ik schrok meer van het bericht vandaag (in een nieuwsbrief van Vereniging Eigen Huis) dat een substantieel deel van financiele instellingen slecht meewerkt bij leningen voor verduurzaming van de woning. Ik hoop dat de Volksbank daar niet bij hoort.
Voorlopig is er nog geen sprake van negatieve rente op spaarrekeningen voor particulieren.. Mocht dat wel realiteit worden, dan zal ik overwegen wat geld te verschuiven richting hele conservatieve beleggingsfondsen.
Begrijpelijk dat een bericht in de Nederlandse media over een eventuele negatieve rente op particuliere spaarrekeningen je somber stemt. Op dit moment kunnen we daar geen uitsluitsel over geven. Los van een aantrekkelijke rente zijn er meer redenen om je spaargeld bij een bank onder te brengen. Op een spaarrekening houd je op een veilige manier spaargeld achter de hand om onvoorziene tegenvallers op te vangen. Hiermee voorkom je geldzorgen en houd je financiële rust. Ook helpen we graag met het opbouwen van vermogen voor later. Een appeltje voor de dorst voor bijvoorbeeld de studie van je kinderen of als aanvulling op je pensioen.
In de reacties van
Allemaal heel begrijpelijke reacties en goede voorstellen echter heel basaal, ik wil gewoon een vergoeding voor het geld dat ik ter beschikking stel aan een bank. Is dat zo vreemd ook in de huidige constellatie m.b.t. de inzichten daaromtrent van dhr. Dragi?
Die redenering klopt dus niet.
De bank kan weinig of niets met je geld. Het brengt "niets" op (of ze moeten zelf ook al betalen).
De banken hebben altijd grof verdient aan het geld van de klanten, maar nu hebben ze nog wel de klanten met hun wensen (rekeningen end.), maar zoeken naarstig naar ander inkomen.
Daarom laten ze ook steeds meer betalen voor van alles wat ze voor je uitvoeren. Bij privé personen in de vorm van abbo kosten. Bij bedrijven in de vorm van kosten voor alle overschrijvingen, boekingen enz.
Kortom, de bank wil je geld eigenlijk helemaal niet.
Voor de toekomst willen ze je echter wel graag als klant. Hoe en wat je wanneer moet betalen zal zich de komende tijd verder uit kristalliseren.
Groet,
Ben 😎
Het vervelende daarvan is, dat als ik weer meer geld wil opmaken, ik het in de stenen heb zitten en dat krijg ik er dan niet uit zonder m´n huis te verkopen.
Groet,
Ben 😎
Groet,
Ben 😎
Het was dan ook geen financieel advies, maar louter een mogelijk antwoord op de vraag waar je je geld naartoe kunt schuiven met opbrengst. Elke financiele actie heeft voor- en nadelen tenslotte. En die hangen doorgaans helemaal af van de persoonlijke wensen en omstandigheden.
En met een beetje hypotheek heb je die wasmachine in een paar maanden uit de voordelen weer bij elkaar gespaard.☺️
Goed gezegd
Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Om onvoorziene kosten op te vangen is het verstandig om een buffer achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld op een spaarrekening. Voor wat betreft de vergoeding
Ik ken het stuk in de Telegraaf niet maar dat is nogal een matige, alarmistische krant.
Voorlopig is er nog geen sprake van negatieve rente op spaarrekeningen voor particulieren.. Mocht dat wel realiteit worden, dan zal ik overwegen wat geld te verschuiven richting hele conservatieve beleggingsfondsen.
Een matige en alarmistische krant? Is dat uw mening of die van de Volksbank (die de rente inderdaad weer verlaagt, zelfs op de lijfrentespaarrekening).
U prefereert een ander dagblad? Retorisch bedoeld, uiteraard.
Dag allemaal en welkom op de community
Ondanks dat het onderwerp spaarrente is (off-topic) geef ik graag een kleine toelichting.
SNS Medewerkers die als moderator op de community werken, hebben de toevoeging SNS achter hun naam staan. Medewerkers die niet voor de community, maar wél voor SNS (of de Volksbank) werken mogen op eigen naam/titel reageren. Het is wenselijk dat deze mensen in de omschrijving aangeven zijn dat ze voor SNS (of de Volksbank) werken. Dit kun je gemakkelijk zien als je met je muis over de naam/afbeelding (avatar) scrollt.
Reageer
Inloggen op de SNS Community
Let op: Het is niet langer mogelijk om met je 'Mijn SNS' account in te loggen en dien je in te loggen met een apart account. Als je toegang wilt hebben tot je oude account hoef je alleen je wachtwoord te resetten.
Nog geen account? Maak een account aan
Enter your username or e-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.