SNS

Verzoek: Attentie bij geldopname bij hoger dan XX bedrag en draadloze betaling

  • 20 maart 2016
  • 6 Reacties
  • 5450 Keer bekeken

Ik zou graag een attentie via SMS/EMAIL willen ontvangen als er bv een bedrag hoger dan XX (zelf in te stellen) wordt afgeschreven van m'n rekening via een PIN betaling.
Dit is de meest effectieve methode om skimmers vroegtijdig te signaleren en snel te kunnen reageren richting de bank.
Bij jullie conculega's is dit al mogelijk sinds meerdere jaren.

Dit zou je nog kunnen uitbreiden met een sms BLOKKADE AAN vanaf een aantal mobiele nummers.
Deze nummers kan je dan vooraf kan instellen via de site, denk aan meerdere mobiele nummers in geval van diefstal van je mobiel.

En leuk voor de toekomst .. na het BLOKKADE bericht, locatie/tijdstip van de pinautomaat en foto doorsturen richting een politiebureau in de buurt. :)
Hebben ze ook nog meer kans om iemand op te pakken.

Bij draadloos betalen een SMS krijgen zou ook wel handig zijn.

6 reacties

Goed plan. Klinkt erg "logisch" in mijn oren. Fijn dat er weer eens mensen zijn die nadenken. MIAMRAD 🙂
Dank je wel Miamrad! ik vind het goed plan!
Hoi Miamrad en Odarleyb,

Welkom op onze community, leuk dat jullie je meteen wagen aan een idee voor de wensenlijst. Ik vind dit zelf ook een erg goed idee, ik leg het meteen voor aan degene die erover gaat.

Omdat dit jullie eerste bericht is op de community, wil ik jullie graag op twee topics wijzen. Misschien is het leuk om het topic ’Welkom op de community’ eens door te lezen. Verder kunnen jullie jezelf voorstellen in de Koffiekamer.
Reputatie 4
Badge +1
Goed plan! 🙂
Badge +1
Ik zou graag een attentie via SMS/EMAIL willen ontvangen als er bv een bedrag hoger dan XX (zelf in te stellen) wordt afgeschreven van m'n rekening via een PIN betaling.
Goedemorgen MIAMRAD,

Onze productmanager vindt dit een goed idee. Hij vraagt de de ontwikkelaars van de app of dit te realiseren is. Zodra er ontwikkelingen zijn, hoor je van me.
Hoi MIAMRAD,

Een update van onze kant: je suggestie is is genoteerd als 'nice-to-have'. We kunnen niet aangeven of en wanneer dit wordt opgepakt. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid wensen en suggesties en het beperkt aantal beschikbare ICT-uren.

Overigens hebben we momenteel een saldo-alert (bijvoorbeeld roodstand) en een transactie-alert (bijvoorbeeld salaris). We hebben geen pin-alert. Je kunt een saldo-alert hier wel voor gebruiken: 'als mijn saldo lager wordt dan bedrag X (door een grote pintransactie) dan wil ik graag een bericht hebben'. Kun je hiermee vooruit?

Reageer