SNS

Huis kopen? Dit stappenplan helpt je op weg

  • 13 september 2017
  • 2 Reacties
  • 13840 Keer bekeken

  • Oud community manager
  • 67 reacties
Als je een huis wilt kopen, komt er veel op je af. Waar moet je allemaal aan denken? En: hoe zorg je dat je niets over het hoofd ziet?
Deze 8 stappen geven vast een goed beeld van wat je allemaal kunt verwachten.

Stap 1: Maak een checklist van je woonwensen
Bedenk hoe je ideale huis eruitziet. Houd daarbij rekening met de buurt, de ligging en het huis zelf. Probeer niet alleen aan de huidige situatie te denken maar ook aan toekomstige ontwikkelingen, bij jezelf maar ook in de buurt waar je wilt wonen.

Stap 2: Bekijk wat je ongeveer kunt lenen
Je kunt dit heel makkelijk zelf berekenen op de website van SNS. Of vraag het aan een SNS Adviseur. Ook hier is het slim om in te schatten hoe jouw financiële toekomst er uit ziet.

Stap 3: Zoek je ideale huis
Dat kan online op websites als funda.nl, jaap.nl en huislijn.nl of met hulp van een aankopend makelaar. Huis op het oog? Maak dan een afspraak met de verkopend makelaar om een kijkje te nemen. Houd ook in de gaten wanneer het Open Huizendag is, leuk om dan in korte tijd verschillende huizen te bekijken.

Stap 4: Bieden en onderhandelen
Droomhuis gevonden? Dan kun je een bod uitbrengen. Daar kan je makelaar je bij helpen, maar je kunt ook zelf onderhandelen.

Stap 5: Voorlopig koopcontract tekenen
Als je bod is geaccepteerd, teken je een voorlopig koopcontract waarin alle afspraken zijn vastgelegd. Laat je aankopend makelaar of hypotheekadviseur meelezen.

Stap 6: Hypotheek regelen
Kies je hypotheek niet ‘even snel’, want een hypotheek ga je voor een lange tijd aan. Een hypotheekadviseur kan je hierbij adviseren.

Stap 7: Naar de notaris
Je nieuwe huis komt steeds dichterbij. Maar voordat het echt zover is, ga je eerst nog langs de notaris voor het tekenen van de hypotheekakte en de overdracht van het huis.

Stap 8: Hou je hypotheek in de gaten
Ook na het afsluiten van je hypotheek is het belangrijk dat je je hypotheek in de gaten blijft houden. Verandert er bijvoorbeeld iets in je situatie? Laat het weten aan je adviseur. Samen kijken jullie wat het betekent voor je hypotheek.

Download het gratis e-book
Ga je binnenkort een huis kopen? Download dan het gratis e-book met het volledige stappenplan op https://www.snsbank.nl/particulier/hypotheken/stappenplan-huis-kopen.html en bekijk de ervaringen van 3 mensen die hun eerste huis kochten.

Heb je nog goede aanvullingen? Laat het weten in de comments.

2 reacties

Dit is het standaard-reclame verhaaltje.
Misschien is het beter om iets te zeggen over de huidige problematiek bij het huizen kopen, zoals investeerders die overbieden, soms zelfs zonder financieringsvoorbehoud of bouwtechnische keuring, over de daaruit voortvloeiende zeer sterke tijdsdruk. Over banken die geen hypotheek willen verstrekken aan zzp'ers.
Dat zijn de problemen waarmee aspirant huizenkopers tegenwoordig hebben te maken en die zijn heel wat belastender dan rustig het stappenplan volgen. Want daarvoor is in de Randstad vaak niet meer de ruimte en tijd.
Badge +2
Goedemiddag Koos,

Top dat je kritisch meeleest en in je bericht gelijk een aantal tips geeft waarop een huizenkoper moet letten. Dat is precies de bedoeling van het bericht van Marc. Binnenkort plaatsen we een topic waarin we het aanvragen van een hypotheek als ZZP'er bespreken. Verder proberen we toekomstige kopers informatie te geven via de community en onze website, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de huizenjacht. Als je goed beslagen ten ijs komt, is zelfs een huis in de Randstad mogelijk. We hopen natuurlijk dat er communityleden zijn die onze tips aanvullen met eigen tips en ervaringen.

Reageer