SNS

Nieuw: De doorstroomspecialist, voor al je hypotheekvragen wanneer je wil verhuizen

  • 28 juni 2017
  • 6 Reacties
  • 11781 Keer bekeken

  • Oud community manager
  • 67 reacties
Heb je al een hypotheek bij ons? En wil je verhuizen? Dan heb je vast geen doorsnee vragen. Dan heb je soms specifiek advies nodig. Vanaf nu kun je daarom terecht bij onze doorstroomspecialist, hij weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Voor je oude én je nieuwe huis.

De doorstroomspecialist is een zeer ervaren hypotheekspecialist met veel vakkennis. Iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving omtrent de hypotheek en verhuizen. De aangewezen persoon dus voor vragen over het meeverhuizen van een hypotheek, overwaarde of wat te doen met een restschuld. Hij weet bijvoorbeeld of je hypotheek mee kan verhuizen. Wat de regels zijn als je overwaarde op je huis hebt. Of wat verstandig is als je een restschuld hebt.

De doorstroomspecialist is jouw vaste aanspreekpunt. Appen en mailen met jouw specialist hoort er dus gewoon bij. Is het tijd om iets te regelen voor je nieuwe stek? Dan kun je soms al binnen 1 werkdag met elkaar aan tafel. Nog een voordeel: onze doorstroomspecialist kan een gratis, onafhankelijke waardebepaling aanvragen. Dat kan je helpen bij het bepalen van je verkoopprijs of een goed bod. Handig toch?

Heb je nu al een vraag voor de doorstroomspecialist? Stel ‘m dan hier.

6 reacties

De eerste vraag staat hier al een poosje klaar. Gezien het tijdsverloop lijkt het lastig om een antwoord te krijgen, dus is echt iets voor de specialist.
Een andere constructie die mogelijk zou moeten zijn is je hypotheek achterlaten op je huis voor de nieuwe kopers. Dit kan handig zijn als je kleiner gaat wonen of naar een verzorgingshuis gaat. Dan kan zelfs een aflossingsvrij hypotheek (zonder belastingvoordeel ?) heel waardevol zijn bij de verkoop. Je hoeft enkel de hypotheek op het te verkopen huis niet te royeren, en overzetten op nieuwe eigenaren.
Dus de vraag is, is dit mogelijk bij een SNS hypotheek.
De eerste vraag staat hier al een poosje klaar. Gezien het tijdsverloop lijkt het lastig om een antwoord te krijgen, dus is echt iets voor de specialist.

Hoi eRik19,

We proberen de formule te achterhalen en een goede uitleg te maken. De informatie blijkt niet eenduidig te zijn, waardoor het inderdaad lastig is om dit formuleren. Zojuist heb ik een nieuwe reminder gestuurd.
Mijn vraag heeft betrekking op het meenemen van een bestaande spaarhypotheek bij een verhuizing naar een volgend huis.

Het gaat mij om de termijn die hierbij in acht moet worden genomen.
Concreet gezegd, als je eerst je huis verkoopt en bijvoorbeeld 2 maanden later een nieuw huis koopt, mag je je spaarhypotheek dan nog meenemen?

Of mag dit alleen als de verkoop van het oude huis en de koop van het nieuwe huis op hetzelfde moment plaatsvinden en de oude hypotheek dus vloeiend overgaat in de nieuwe hypotheek?

Hoor graag terug.
ReneA,

Antwoord op je vraag is moeilijk te geven.
Ligt eraan of je een spaarhypotheek hebt (met polis) of bankspaarhypotheek (met rekening).
Fiscaal gezien is een spaarhypotheekpolis "oneindig" opnieuw te koppelen, wel zal de bank een lagere vergoeding geven (op dit moment zelfs 0 % volgens mij). Een spaarhypotheek moet bovendien daarnaast uiterlijk het volgende kalenderjaar "herleven" om die vorm fiscaal nog mogelijk te houden . De polis kan echter tot aan de einddatum ook zonder koppeling doorlopen.
Een bankspaarrekening gaat over naar box 3 en moet dan binnen een periode van 3 jaar weer herkoppeld worden. Maar: ook en bankspaarhypotheek moet bovendien daarnaast uiterlijk het volgende kalenderjaar "herleven" om die vorm fiscaal nog mogelijk te houden. Een bankspaarrekening kan niet tot aan de einddatum zonder koppeling doorlopen.

Vloeiendheid is echter in beide gevallen niet nodig.
Hoi ReneA,

Allereerst nog van harte welkom op de community. Navraag leert dat het antwoord van Nico op je vraag juist is (waarvoor dank). Als er al een nieuwe woning is voordat de oude is verkocht, dan dient het product direct te worden gekoppeld. Als er geen eigen woning meer is, dan kun het product uiterlijk het daaropvolgende kalenderjaar weer in box 1 te laten vallen.

Heb je verhuisplannen?

Reageer