SNS

Nominatie huurverklaring en winnaar Positive Finance Award 2019

  • 30 oktober 2019
  • 1 Reactie
  • 22552 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4

Positive Finance Award 2019
De pilot huurverklaring van BLG Wonen is genomineerd voor de Positive Finance Award 2019 in de categorie ‘Go Viral’. Met de huurverklaring kan een huurder aantonen dat hij - mede op basis van gedragen huurlasten uit het verleden -  zijn hypotheeklasten nu en op termijn ook zou kunnen betalen. De huurverklaring is een reactie op de vraag van veel duurhuurders waarom zij wel een hoge huur mogen betalen, maar niet een woning kunnen kopen met lagere maandlasten. BLG Wonen wil met het initiatief de woningmarkt toegankelijker maken voor huurders uit de vrije sector.
 


Geef jij je stem?
"Alle genomineerden hebben een positieve bijdrage geleverd binnen de financiële sector op het gebied van duurzaamheid, sociale impact en innovatie", aldus juryvoorzitter Odette Bakker van Dazure. De awards worden uitgereikt tijdens de Positive Finance Day op 31 oktober 2019. Het publiek bepaalt de winnaar, dus ook jij kunt vanaf 18 oktober je stem uitbrengen via een speciale website. Daar zie je ook meteen de andere genomineerden.

 


1 reactie

Reputatie 5
Badge +4

Gewoon doen die huurverklaring!
Afgelopen vrijdag vond de uitreiking van de Positive Finance Award 2019 plaats. Wij zijn erg blij voor onze collega's en delen het goede nieuws met veel plezier: de pilot 'Huurverklaring' van BLG Wonen heeft de Positive Finance Award 2019 gewonnen! Het winnen van deze award geeft de urgentie van het project aan en laat zien dat je als bank óók maatschappelijk betrokken kunt zijn.
 

BLG Wonen wint met 'Huurverklaring' Positive Finance Award

Wat houdt de award in? 
De Positive Finance Award is een award voor organisaties in de financiële sector die een positieve bijdrage leveren op het gebied van duurzaamheid, sociale impact en innovatie. In de categorie ‘Go Viral’ waren organisaties genomineerd die vooruitstrevende initiatieven en stevige nieuwe bruggen bouwen richting de samenleving. De jury vindt dat BLG Wonen in de genoemde categorie, met de pilot huurverklaring, haar sociale kant laat zien en lef toont door in mogelijkheden te denken. 

Reageer