SNS

Tips om een kleine tuin of balkon in te richten

  • 24 augustus 2017
  • 0 Reacties
  • 12257 Keer bekeken

Reputatie 3
Badge +1
Met een beetje mazzel krijgen we nog een mooie nazomer en kunnen we lekker in de tuin zitten.
Heeft jouw huis een kleine buitenruimte? Ook dan kun je groots buiten leven. Styliste Susanne Zum Vörde Sive Vörding van woonblog StijlvolStyling.com geeft tips hoe je optimaal van elke vierkante meter kunt genieten.

Heb jij nog andere tips? Deel ze in de comments.

1. Handig inrichten
“Slim kiezen van je tuinmeubels helpt. Een bankje voor 2 personen neemt bijvoorbeeld minder ruimte in dan 2 stoelen. Als je 2 kleine tafeltjes koopt in plaats van 1 grote, ben je veel flexibeler. En een rond tafeltje op hoge, smalle pootjes geeft een extra ruimtelijk effect. Wees creatief: koop opbergkisten die mooi genoeg zijn om ook als bijzettafel te dienen. Of groot en stevig genoeg om op te zitten.”

2. Licht
“Een kleine buitenruimte betekent niet dat je geen buitenverlichting nodig hebt. Gezellige tuinlampen betrekken ook na zonsondergang je tuin of balkon bij het leven. In een kleine tuin heb je wel ander licht nodig dan in een grote. Het liefst een wat kleinere lamp met zacht licht. Denk voor een goedkope oplossing eens aan een snoer met LED-lampjes. Hang je verlichting zo veel mogelijk op aan schuttingen of muren. Handig: er zijn ook plantenpotten met verlichting erin. Zo sla je twee vliegen in één klap.”

3. Hangende tuin
“Als je weinig plaats op de grond hebt, hang je je plantjes toch gewoon op? Verticaal tuinieren, heet dat. Hang aan muren, schuttingen en balustrades bakken of potten met vrolijk bloeiende planten. Hang er vooral ook meerdere boven elkaar. Zo maak je van een minibalkon of een piepkleine tuin een bloemenparadijs waar je heerlijk tot rust komt.”

Nog meer tips van Susanne vind je op https://www.snsbank.nl/particulier/hypotheken/balkon-en-kleine-tuin-inrichten.html

0 reacties

Geen reactie

Reageer