SNS

Voordelige vakantietips voor thuis én op reis

  • 8 juli 2019
  • 0 Reacties
  • 13289 Keer bekeken

Reputatie 5
Badge +4
Koffers vol plezier
Vandaag begint voor veel mensen in het zuiden van Nederland de zomervakantie. Ga je dit jaar op vakantie of blijf je thuis? In beide gevallen wil je genieten van een mooie en ontspannen zomer. Op vakantie gaan kost geld, maar met een beetje handigheid kun je het betaalbaar houden. Daarom een paar voordelige tips, voor thuis én op reis. Want wat je plannen ook zijn: een goede voorbereiding is de halve portemonnee.

Waar doen ze het van?
Wil je lekker naar het zonnetje maar ook slim omgaan met je geld? Probeer het hoogseizoen te vermijden en kies een betaalbare bestemming. Grof gezegd geldt: hoe toeristischer de bestemming, hoe duurder. Een camping aan de Zuid-Franse kust is meestal duurder dan eentje in het Franse binnenland. Bovendien zijn horecaprijzen (oh la la) op toeristische plekken vaak hoger. Als je niet aan het hoogseizoen of schoolvakanties gebonden bent, kun je ook eens een voordelige last-minute reis proberen. Dat pakt soms bijzonder goed uit!

Zoete lieve Gerritje
Tsja het is misschien niet de leukste voorpret, maar bepaal vooraf hoeveel je per dag wilt uitgeven. Zo ga je bewust met je geld om. Zoete lieve Gerritje betaalt immers niets. Ook helpt het om contant geld te gebruiken. Maar let op: in sommige landen betaal je kosten als je contant geld opneemt met je betaalpas, dus pin meteen voor meerdere dagen.

Thuisblijvers zitten goed!
Ga lekker naar buiten, frisse lucht en beweging is goed voor je en het versterkt het vakantiegevoel. Ga eens fietsen door de bossen of lekker uitwaaien aan zee. Allemaal een ijsje en iedereen blij. Nog een tip voor buiten: maak foto’s van bijzondere planten en maak thuis een herbarium. Er gaat een wereld voor je open.

Meer?
Kinderen genieten volop van kamperen in de tuin. Zet een tent op, kampeertafeltje erbij en genieten maar. Doe jezelf ook een plezier. Gebruik je (zakelijke) smartphone zo min mogelijk en laat je e-mail even voor wat het is. Niemand verwacht dat je bereikbaar bent als vrij bent. Daarmee heb je lekker tijd voor leuke dingen. Of het nou een zonnige of regenachtige dag is, spelletjes zorgen voor gezelligheid. En de winnaar wordt in het zonnetje gezet! Heb je tips of ideeën voor een voordelige vakantie? Deel ze hier en alvast veel plezier deze zomer.

0 reacties

Geen reactie

Reageer