SNS

Vraag het een expert: Hoe richt je met een klein budget je huis in?

  • 13 december 2017
  • 8 Reacties
  • 13360 Keer bekeken

Reputatie 3
Badge +1
Een huis om trots op te zijn, hoeft geen fortuin te kosten, weet Susanne Zum Vörde Sive Vörding van SBZ Interieur Design. Ze legt uit hoe je met een bescheiden budget je huis mooi kunt inrichten.

Speur naar scherpe aanbiedingen
• ‘Traditioneel hebben meubelwinkels aan het begin van het jaar (vanaf begin januari) en in de zomer (vanaf juli) uitverkoop. En ook tijdens feestdagen, zoals Kerst en Pasen hebben ze vaak leuke kortingsacties. Kijk dus of je het zó kunt plannen dat je dan je slag slaat.
• Oktober is woonmaand. Het tuinseizoen is dan echt afgelopen en mensen willen het binnen weer gezellig maken. Daarom zijn er vaak interieuraccessoires in de aanbieding.’

Geef spullen een tweede leven

• ‘Houten meubels, zoals eettafelstoelen of kasten, kun je makkelijk zelf overschilderen. Zo veranderen ze van oud en saai in kleurig en stijlvol. Heb je inspiratie nodig? Je vindt online talloze voorbeelden van opgeknapte meubels.
• Een bank of een stoel kun je nog wat langer gebruiken door er een mooie plaid overheen te leggen.
• Kringloopwinkels zijn een schatkamer voor wie de tijd neemt om te zoeken. De spullen die ze verkopen zijn zorgvuldig uitgezocht en opgeknapt. Vaak koop je hier ook bijzondere lampen, meubels of servies dat nieuw niet meer te koop is.’

Doe het zelf
• ‘Als je een beetje handig bent aangelegd, kun je sommige meubels best makkelijk zelf maken. Denk daarbij aan een bureau, een opbergmeubel voor speelgoed of zelfs een lounge-set voor in de tuin. Bouwtekeningen kun je bij veel bouwmarkten krijgen of downloaden van internet.
• Kun je goed met een naaimachine overweg , of ken je iemand die dat kan? Dan kun je honderden euro’s besparen op je nieuwe gordijnen.
• Is er een apparaat stuk en ben je niet handig genoeg om het zelf te repareren? Kijk dan of er bij jou in de buurt een ‘repair cafe’ is. Daar kun je heen gaan om gratis je elektrische apparaten te laten repareren.’

Alles tips van Susanne lees je hier.
Heb jij nog tips? Laat ze achter in de comments.

8 reacties

Via internet zijn er veel sites waar je gratis spullen kunt aanbieden/ophalen. Marktplaats is er slechts één van. Gratisaftehalen, gratisoptehalen, etc. Met een zoekmachine en enkele zoektermen kom je heel wat tegen.
Badge +1
Mooie tip, Blacktomcat. Heb je onlangs nog iets aangeschaft via 1 van deze sites?
Ik zelf niet; maar af en toe plaats ik wat op marktplaats dat gratis afgehaald mag worden. Spullen die bij opruimen tevoorschijn komen.
Badge +1
Ik zelf niet; maar af en toe plaats ik wat op marktplaats dat gratis afgehaald mag worden. Spullen die bij opruimen tevoorschijn komen.
Aha, er zijn dus inmiddels verschillende huizen die voorzien zijn van een vleugje 'Blacktomcat-deco' 😉 Heb je momenteel iets in de aanbieding?
Daarvoor moet ik eerst nog iets meer opruimen. Maar als je aankomt, kan ik je wel wat laten zien dat je mag meenemen 😃
Badge +1
Daarvoor moet ik eerst nog iets meer opruimen. Maar als je aankomt, kan ik je wel wat laten zien dat je mag meenemen :D
Als ik in de buurt ben, geef ik een seintje 😉
En het bier is altijd gratis

@oktober/november 2018 #bierproeverij?? #gratismeetenemenofdoortegevenbijbierproeverij2018! :$
groet,
Ben 🆒

Reageer